Verificarea anuală a acoperişului – toamna

Tăiaţi ramurile copacilor în aşa fel încât să evitaţi daune majore ale acoperişului cauzate de furtuni şi vânt puternic!

Dacă locuiţi într-o zonă cu un climat mai rece unde ninge, o inspecţie şi o curăţenie de toamnă pot preveni daune costisitoare. Acumularea unor cantităţi considerabile de zăpadă pot cauza aglomerări de gheaţă iar greutatea poate cauza daune acoperişului, jgheaburilor şi burlanelor.

Paşii întreţinerii de toamnă şi chiar şi de iarnă, pot include:

Curăţarea jgheaburilor şi burlanelor – îndepărtarea reziduurilor, a zăpezii şi gheţii din jgheaburi şi burlane asigură scurgerea zăpezii care se topeşte, fără ca aceasta să rămână blocată pe acoperiş şi eventual să îngheţe la loc. Verificaţi periodic jgheaburile în timpul iernii şi păstraţi-le curate de reziduuri.

Îndepărtaţi acumulările de zăpadă – folosiţi o curăţitoare pentru zăpadă cu coadă lungă, pentru a îndepărta zăpada acumulată de-a lungul iernii.  Se vor preveni astfel aglomerările de gheaţă şi nu vor supune acoperişul la sarcini excesive. Aglomerările de zăpadă se formează atunci când zăpada se topeşte pe parcursul zilei, se scurge sub ţigle şi îngheaţă pe timpul nopţii.  Dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat, apa poate pătrunde în pod, poate dăuna acoperişului şi chiar izolaţiei, tavanului şi pereţilor.

Instalarea unei izolaţii corespunzătoare a podului – verificaţi dacă podul este izolat corespunzător. Majoritatea constructorilor recomandă un minim de izolatie. Acest lucru va reduce şansa ca zăpada să fie topită de căldura care se evacuează prin pod, creând astfel aglomerări de zăpadă atunci când zăpada topită îngheaţă în timpul nopţii. De asemenea, va scădea costurile la încălzire şi va contribui la păstrarea căldurii în casa Dvs.

Instalarea unei ventilări corespunzătoare a podului – asiguraţi-vă că aveţi un sistem corespunzător de ventilaţie în pod. În acest fel, partea inferioară a acoperişului va rămâne uscată şi rece şi va prelungi durata de viaţă a acestuia reducând putregaiul uscat, curbarea şi ondularea (lemnului).

 

Print Friendly, PDF & Email

Contact

 
0732 83 83 92
0744 83 83 92
 
trimite e-mail
 

 
magazin ferestre de mansarda