Acoperiş plat sau înclinat

În acest caz nu există un răspuns greşit, ci există doar dorinţa expresă a clientului.

Acoperişurile plate, sau tip terasă sunt caracteristice zonelor mediteraneene şi dau o notă exotică întregii construcţii. În cazul acestui tip de acoperiş nu trebuie să vă faceţi gânduri în privinţa tipului de învelitoare însă trebuie să luaţi în seamă termoizolaţia şi hidroizolaţia. Trebuie să luaţi în calcul faptul că, nefiind înclinat, apa nu se scurge natural şi construcţia trebuie protejată. La proiectarea acoperişului tip terasă, pentru  alegerea produsului optim, una dintre caracteristicile cele mai importante este încărcarea punctuală, anume cum se comporta  produsul la o deformare de max. 5 mm in momentul acţionării mecanice asupra lui pe o suprafaţă de 50 cm2.

Un avantaj al acestei construcţii îl constituie posibilitatea amenajării unei grădini pe acoperiş, idee care necesită investiţii importante, este însă agreată de persoane dispuse să facă demersurile necesare unui acoperiş verde. Desigur, ideală este o întreagă construcţie eficientă din punct de vedere energetic, completată de un acoperiş întru totul verde.

Acoperişurile înclinate, fie ele în două ape sau cu alte caracteristici arhitecturale, sunt cele caracteristice zonei noastre. Acoperişurile înclinate sunt considerate a fi cele mai sigure în cazul ploilor sau al furtunurilor.

Acoperişurile cu ţigle care se întrepătrund nu suferă daune mari în urma furtunilor, deoarece, sub influenţa vântului acestea se ridică, dar apoi, odată cu trecerea vântului, revin pur şi simplu în poziţia iniţială.

În al doilea rând, cu cât este mai abrupt acoperişul, cu atât coama va diminua forţa presiunii care se exercită asupra acestuia. În cazul acoperişurilor cu pantă mică, acest lucru nu este valabil, pentru că, datorită unghiului mic, nu se exercită suficientă rezistenţă încât să diminueze forţa vântului, acesta fiind capabil să smulgă întreaga învelitoare de pe casă.

Şi din punct de vedere estetic, acoperişul înclinat poate ţine piept acoperişului tip terasă, deoarece, prin intermediul multitudinii de materiale şi de posibilităţi arhitecturale, un acoperiş înclinat devine o formă unică şi stilizată. Fie că se alege un aspect tradiţional, fie modern sau minimalist, acoperişul înclinat este în acelaşi timp sigur şi adaptabil cerinţelor optice şi funcţionale.

Acest aspect este completat de posibilitatea construirii unei mansarde. În acest fel se extinde spaţiul locuibil şi se creează o alternativă deosebită, pentru că mansarda este construcţia care permite o amenajare specială, datorată luminozităţii şi perspectiva pe care o oferă. Prin fereastra de mansardă puteţi observa direct cum cad fulgii de nea sau stropii de ploaie, cum cad razele calde ale soarelui şi puteţi simţi că sunteţi mai aproape de natură.

Print Friendly, PDF & Email

Contact

 
0732 83 83 92
0744 83 83 92
 
trimite e-mail
 

 
magazin ferestre de mansarda