Întreţinerea şi etanşeizarea acoperişului

Întreţinerea ţiglelor, şindrilelor sau plăcilor

Verificaţi dacă ţiglele sau şindrilele sunt deteriorate sau lipsesc. Verificaţi şi dacă sunt cuie lipsă.

Drenajul acoperişurilor

În cazul acoperişurilor înclinate, îndepărtarea reziduurilor de pe acestea, de la dolii şi jgheaburi o dată sau de două ori pe an, va rezolva majoritatea problemelor de drenare. Amintiţi-vă de asemenea să verificaţi burlanele şi canalele colectoare pentru a vedea dacă sunt deteriorate, au scurgeri sau sunt înfundate.

Pentru acoperişurile plate, aveţi nevoie de un sistem de drenaj care preia apa şi care trebuie să fie mereu funcţional. Asiguraţi-vă că apa nu bălteşte pe undeva.

Întreţinerea coşurilor de fum

Când se inspectează acoperişul, nu trebuie să se uite de coşul de fum. Dacă mortarul cade, asta înseamnă că undeva se acumulează umezeală. Verificaţi şi gura hornului. Dacă este deteriorată, s-ar putea să fie nevoie să o înlocuiţi. Dacă nu mai utilizaţi hornul, blocaţi capătul, pentru a evita intrarea păsărilor, pătrunderea apei şi a curenţilor de aer. Majoritatea reparaţiilor aduse coşurilor de fum trebuie efectuate de către un profesionist.

Verificaţi canalul de evacuare, apărătoarea de coş şi sistemul de etanşare din jurul hornului. Dacă dau semne că ar coroda, îndepărtaţi rugina, daţi cu amorsă pe bază de fier galvanizat şi vopsiţi cu vopsea pentru acoperiş. Verificaţi elementele de închidere şi fixare la coşurile care sunt prevăzute cu aşa ceva.

Etanşeizarea acoperişului

Elementele de etanşeizare se folosesc la îmbinările dintre secţiuni de acoperiş, în jurul coşurilor de fum, al aerisirilor, luminatoarelor – oriunde panta acoperişului este întreruptă. Aceste elemente pot fi confecţionate din oţel, aluminiu, cupru sau pvc.

  • Ce să căutaţi:
  1. Elemente de etanşeizare desprinse sau găurite.
  2. Dacă găsiţi elemente de etanşeizare desprinse, nu le prindeţi pur şi simplu din nou în cuie. Pentru o durată mai lungă de viaţă, cuiele se înlocuiesc cu şuruburi galvanizate. Dacă elementele de etanşeizare sunt din cupru, utilizaţi şuruburi din cupru. Metalul galvanizat va conduce la corodarea cuprului.
  • Cum se repară:
  1. Găurile mici în suprafaţa de etanşeizare pot fi reparate însă cele mai mari necesită înlocuirea materialului. Pentru a repara o gaură, se curăţă suprafaţa şi se aplică diverse materiale: mastic bituminos, benzi de etanşare sau diverse tipuri de siliconi.
Print Friendly, PDF & Email

Contact

 
0732 83 83 92
0744 83 83 92
 
trimite e-mail
 

 
magazin ferestre de mansarda