Întreţinerea acoperişului şi elemente de siguranţă

Acoperişul este solicitat de vreme şi de elementele naturii, mai mult decât oricare altă componentă a casei Dvs. Măsurile de prevenire economisesc bani şi prelungesc durata de viaţă a acoperişului. Sfaturile de mai jos vă vor arăta cum să vă păstraţi acoperişul funcţional.

Câteva cuvinte despre întreţinerea acoperişului şi siguranţa muncii pe acoperiş

Dacă doriţi să vă inspectaţi acoperişul, cel mai sigur mod este de a utiliza binoclul. În majoritatea cazurilor puteţi vedea tot ce vă interesează de la sol. Dacă puteţi, folosiţi o perie pentru curăţat ferestrele pentru a ajunge la jgheaburi, elemente de tâmplărie şi la tencuială.

Dacă sunteţi nevoit să utilizaţi o scară pentru a inspecta şi curăţa părţi din acoperiş, asiguraţi-vă că scara este cu cel puţin 1 m mai înaltă decât linia streşinii. În felul acesta, dacă scara alunecă înspre stânga sau înspre dreapta, va rămâne totuşi pe linia acoperişului.

De asemenea, dacă înfigeţi un ţăruş lung sau o bară din oţel în pământ, în spatele scării şi veţi preveni alunecarea în spate a acesteia în timp ce Dvs. vă aflaţi pe scară. Nu vă aplecaţi niciodată pe o parte a scării pentru a ajunge la alte secţiuni din acoperiş. Coborâţi şi mutaţi scara.

Câteva măsuri suplimentare de siguranţă în întreţinerea acoperişului, includ:
Luaţi întotdeauna siguranţa în serios atunci când efectuaţi operaţiuni de curăţare şi de întreţinere a acoperişului.

  • Dacă decideţi să urcaţi pe acoperiş şi acesta are o înclinaţie mai mare de 15 grade, folosiţi o scară pentru acoperiş. Dacă alunecaţi şi cădeţi pe un acoperiş înclinat, este aproape imposibil să vă opriţi înainte de a ajunge la marginea acestuia.
  • Dacă sunt secţiuni la care nu puteţi ajunge cu scara (de ex. acoperiş în patru ape sau lucarne), trebuie să aveţi posibilitatea de a vă prinde în hamuri.
  • Nu urcaţi niciodată pe un acoperiş umed sau ud! Acoperişurile care sunt ude, chiar dacă foarte puţin, pot fi foarte alunecoase – în special dacă aveţi mucegai pe el.
  • Folosiţi încălţăminte moale, care să nu alunece şi cu un suport bun, şi umblaţi întotdeauna de-a lungul liniilor cuielor.
Print Friendly, PDF & Email

Contact

 
0732 83 83 92
0744 83 83 92
 
trimite e-mail
 

 
magazin ferestre de mansarda