Ferestre de mansardă sau lucarne?

Avantajele ferestrelor de mansardă
Inventarea ferestrei de mansardă în anul 1942 reprezintă momentul care a revoluţionat modalitatea prin care oamenii pot aduce lumina naturală în spaţiile de la mansardă.

Ferestrele de mansardă sunt elemente care se potrivesc oricărei case, atât celor cu o arhitectură clasică, cât şi celor mai moderne. Amplasarea lor la nivelul acoperişului oferă avantaje nu doar de ordin estetic, ci mai ales din punctul de vedere al iluminării şi ventilaţiei naturale.

 

Iluminarea naturală
Ferestrele de mansardă aduc cu peste 50% mai multă lumină naturală decât ferestrele verticale sau lucarnele. Aceasta este concluzia raportului efectuat în iunie 2006 de către Institutul Danez de Construcţii şi Cercetări, care compară calitatea luminii în diferite încăperi iluminate de ferestre de aceeaşi dimensiune fie ele verticale, lucarne sau ferestre de mansardă.

 

Ventilaţia naturală
Aportului de lumină i se adaugă ventilaţia naturală. Ferestrele de mansardă dispun de clapetă de ventilare care permite aerisirea permanentă a camerei, indiferent de condiţiile vremii, chiar dacă fereastra este închisă.

Instalare şi costuri
Spre deosebire de lucarne, ferestrele de mansardă se integrează perfect în acoperiş, ceea ce le conferă un aspect elegant, fără a afecta estetica acoperişului. Este foarte important de ştiut că ferestrele de mansardă se pot monta pe toate tipurile de acoperiş şi pe orice tip de învelitoare, fie ea plată sau ondulată. În momentul alegerii unei ferestre, unul dintre cele mai importante aspecte este etanşarea. Datorită ramelor de etanşare, apa este condusă pe canale de scurgere laterale făcând imposibile infiltraţiile. Durata instalării unei ferestre este în medie de 3-4 h şi se poate face atât în regie proprie urmând paşii ghidului de montaj, cât şi de către instalatori recomandaţi. Construcţia unei lucarne de mărime medie poate ajunge şi la o durată de 15 h.

Costurile unei lucarne încep de la suma cu care se poate achiziţiona o fereastră de mansardă, şi pot creşte mult peste acest preţ, deoarece implică mai multe tipuri de materiale de construcţii, fereastra verticală şi manopera instalării acestora. În plus, în cazul unei lucarne, dacă aceasta nu este bine etanşată, pot exista infiltraţii pe la dolii.

În cazul în care arhitectura construcţiei nu impune lucarna, fereastra de mansardă aduce beneficii sporite la un preţ rezonabil.

Print Friendly, PDF & Email

Contact

 
0732 83 83 92
0744 83 83 92
 
trimite e-mail
 

 
magazin ferestre de mansarda